Smaakcentrum opent in Grave

Nederland is een smaakcentrum rijker. Deze is gevestigd in Grave. Tegelijkertijd wordt ook in België een nieuw smaakcentrum geopend.

Chefs Gastro-engineering beschikt nu over vier smaakcentra: twee in België, twee in Nederland. Deze centra zetten zich in voor patiënten die lijden aan smaak- en reukstoornissen. Het andere smaakcentrum van de genoemde organisatie in Nederland is gevestigd in Schiedam.

Wilko Lichteveld is de drijvende kracht achter het nieuwe smaakcentrum Allesvoordesmaeck in Grave. BrabantZorg, locatie Catharinahof, is hierbij betrokken. Lichteveld gaat zich met het smaakcentrum toeleggen op het aandragen van oplossingen voor mensen met geur- en smaakproblemen.  

Allesvoordesmaeck werkt mee aan een wetenschappelijk begeleid project met de steun van het Nationaal Fonds Tegen Kanker. Patiënten met kanker die kampen met geur- en smaakproblemen als gevolg van een chemobehandeling, worden gratis begeleid, meldt Lobke van den Wijngaert, vertegenwoordiger van het Smaakcentrum  

Wetenschappers

De vier smaakcentra worden geleid door chefs gastro-engineering, die een opleiding genoten aan de ‘School of Gastrologic Scienes and Primary Food Care’ te Leuven. De centra worden ondersteund door een team van experts en wetenschappers.

Artikel komt uit Uitblinkers :
https://www.uitblinkersindezorg.nl/achtergrond/smaakcentrum-opent-in-grave/

Wilko Lichteveld is de drijvende kracht achter het nieuwe smaakcentrum Allesvoordesmaeck.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: